Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza az Izakincsesboltja.com (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:

http://izakincsesboltja.com

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Ezo-Iza kft.
Székhely címe: 5100 Jászberény, Tompa Mihály utca 6.
Cégjegyzékszám: 1609011996
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Szolnoki Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 22649160-2-16
Közösségi adószám: HU22649160
Bankszámlaszám : Otp-Bank 11745035-26752594 (ne utaljanak előre, csak egyeztetés után)

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Cím: 5100 Jászberény Tompa Mihály utca 6.
Telefon: +36 30 626 44 82
E-mail: info@izakincsesboltja.com
Nyitva tartása: Hétfőről Péntekig 9-18 óra, Szombaton 9-12 óra

Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés lépései:

A webáruházon keresztül történő vásárlás lépései:

  1. lépés: KOSÁR: Termék / termékek elhelyezése a kosárba.
  2. lépés: BELÉPÉS: Regisztráció vagy Regisztráció nélküli/ belépés az izakincsesboltja.com webáruházába.
  3. lépés: SZÁLLÍTÁS & FIZETÉS: Szállítási és fizetési mód megadása. Számlázási és szállítási cím megadása
  4. lépés: ÖSSZESÍTÉS: A megrendelés összesítése. A kosár tartalmának, a szállítási és fizetési módnak és a szállítási címnek az ellenőrzése.

A vásárló által kiválasztott termékre vonatkozó vételi ajánlata akkor minősül az izakincsesboltja.com-val közölt ajánlatnak, amikor az online rendelés során a vásárló az ott kért adatokat megadta és az 5. lépésben rákattint a „Megrendelés megerősítése” gombra.

5. lépés: A megrendelés jóváhagyása és a megrendelési folyamat lezárása.

A vásárló rendelésének elküldését követően, az izakincsesboltja.com e-mail üzenetet küld “feldolgozás alatt”a vásárló részére, amelyben visszaigazolja, hogy az izakincsesboltja.com megkapta a rendelést és felsorolja annak részleteit (kézhezvétel igazolása).
A vásárló az adott és még nem teljesített rendelése státuszát a „Bejelentkezés” menüpontban a „Megrendeléseim” pontban követheti nyomon.
Amennyiben a vásárló webáruházon keresztül történő vásárlása során megadott adatok elektronikus rögzítésére hibásan kerül sor, annak kijavítását a vásárló az izakincsesboltja.com részére, az izakincsesboltja@gmail.com e-mail címre történő e-mail küldésével, illetve telefonon az alábbi számon hívható: +36306264482  (H-P : 9-18) kérheti.
Amennyiben a megrendelési és kiszállítási folyamat során még lehetséges, az izakincsesboltja.com megpróbálja minél hamarabb kijavítani a felmerült hibát.
A vásárlót az izakincsesboltja.com e-mailben vagy telefonon értesíti a hiba kijavításával kapcsolatban. A vásárló tudomásul veszi, hogy az általa megadott hibás illetve téves adatokból eredő esetleges hibás teljesítésért az izakincsesboltja.com nem vállal felelősséget.

A vételár megfizetése, szállítás és költségek :4.1. Fizetési módok
A fizetés történhet előre utalással vagy utánvéttel.
Utánvételes rendelés esetén: A Vevő a megrendelés teljes összegét a terméket kiszállító futárszolgálat munkatársának készpénzben teljesíti.Mivel a futárszolgálat csak készpénzt fogad el, így az átvételnél nincs lehetőség a vásárlási utalványok, egyéb kedvezmények beváltására.
Kérjük, legyen Önnél mindig pontos összeg, hogy megkönnyítse a futárszolgálat munkatársa számára a visszajáró kezelését.

Előre utalás fizetés esetén: A megrendelés visszaigazolása után mellékelünk önnek egy Díjbekérő számlát amin minden pontos cégadatot megtalál.

www.izakincsesboltja com fenntartja magának a jogot arra, hogy külön szállítási költséget határozzon meg.
Ezekben az esetekben, tehát amikor a lsafety.hu külön szállítási költséget számít fel, a webáruházban az adott termék ára mellett külön tételként kerül feltüntetésre a szállítási költség.
Azwww.izakincsesboltja com  fenntartja magának a jogot arra, hogy egyes esetekben meghatározza a fizetés módját.
A megrendelt áru a teljes vételár és szállítási díj kifizetésig a www.izakincsesboltja com tulajdonában marad.
www.izakincsesboltja com webáruházán keresztül történő vásárlással kapcsolatos főbb információk
A webáruházban kiválasztott termékeket házhozszállítással, vagy a szállítócég által megadott GLS csomagpontok valamelyikén személyesen vehetik át a vásárlók.

GLS CsomagPontok

4.2. Házhozszállítás

A webáruházban megrendelt termékeket a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, a megrendelés során megadott magyarországi szállítási címre. A megrendelt termékekről és a szállítási folyamatról a vásárló folyamatos tájékoztatást kap az lsafety.hu és a GLS futárszolgálat által e-mail formájában.Amennyiben a megrendelési folyamat során a vásárló igényelte az SMS-ben történő értesítést is és megadta mobiltelefon számát, akkor a házhozszállítás várható időpontjáról SMS-ben is értesül (díjmentes szolgáltatás).
A megrendelt termékeket a GLS futárszolgálat 24 órán belül szállítja házhoz.
A GLS futárszolgálata csak hétköznapokon szállít csomagot (Városokban lehetséges szombati kiszállítás is).
A pénteken 10.00 óráig sikeresen leadott megrendeléseket legkorábban hétfőn kaphatja kézhez a vásárló. Amennyiben pénteken 10.00 óra után adja le rendelését, úgy a megrendelését legkorábban kedden szállítja ki a futárszolgálat.
A számlát a vásárló minden esetben a csomagban kapja meg. Amennyiben utánvételes kiszállítást kért, fizetésre kizárólag készpénzben, utánvéttel van mód, az átvétel alkalmával, a szállítást végző futárnak.
Amennyiben a vásárló már online, előre utalás fizetéssel előre rendezte a számlát, úgy már nem terheli semmilyen költség a házhozszállítás során.
A raktár munkatársai a beérkező rendeléseket regisztrálják és a csomag összeállítása után átadják a futárszolgálatnak.
A vásárló a csomag összeállításakor kap e-mailt a várható szállítási időponttal. A kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi munkanapokon 8:00 és 16:00 óra között.
A GLS SMS-ben vagy e-mailen értesíti a címzettet a csomagszállítás megrendelését követően. Az első értesítő tartalmazza a csomag minden fontosabb adatát, az ügyfélszolgálat elérhetőségét és az GLS weboldal közvetlen linkjét.
Az online felületen a címzett számos kézbesítési mód közül választhat. Például választhat egy új kiszállítási dátumot, megadhat egy másik címet, vagy átirányíthatja a csomagot egy GLS csomagontba.
Ez az üzenet tartalmazza az ügyfélszolgálat elérhetőségét is.
Ha az első kézbesítési kísérlet sikertelen volt, a címzettet automatikusan értesítjük e-mailen vagy SMS-ben.
Az üzenet tartalmazza a GLS weboldal elérhetőségét, ahol ki lehet választani a következő kézbesítési módot.
A szállítási értesítők tartalmazzák a csomagszámot és a futárszolgálat ügyfélszolgálatának telefonszámát, melyen időpont módosítást kérhet a vásárló legkésőbb a kiszállítás megadott időpontját megelőző 3 órával.
A Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni, valamint meggyőződni arról, hogy a számlán szereplő tételek a valóságban megegyeznek a rendelt, és kiszállított termékekkel.
Ha ezzel kapcsolatban bármilyen probléma felmerülne, javasoljuk, hogy a vásárló lehetőség szerint késedelem nélkül vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, a hiba elhárítása érdekében.
Hiánytalan teljesítés esetén a Vevő köteles az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően a számlára, fizetés módjára és arra vonatkozó reklamációkat, hogy a kiszállított csomag nem a megrendelt terméket tartalmazza, nem áll módunkban elfogadni!

Adatvédelem és adatbiztonság :

A megrendelések pontos és gyors teljesítése érdekében az lsafety.hu elektronikus adatfeldolgozást alkalmaz, melynek során  minden esetben tiszteletben tartja  a vásárlók személyhez fűződő jogait, az adatvédelemre és adatbiztonságra vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezéseket.

www.izakincsesboltja.com webáruház weboldalán történő adatszolgáltatás önkéntes. www.izakincsesboltja.comweboldalon történő regisztrációval a vásárló hozzájárul személyes adatai kezeléséhez.
www.izakincsesboltja.com garantálja minden olyan személy elmentett személyes adatainak bizalmas kezelését, akik regisztráltak az www.izakincsesboltja.com weboldalán (regisztrált felhasználók).
A megadott adatokat az lsafety.hu webáruház a honlapon regisztrált vásárlók azonosítása, a vásárlókkal történő kapcsolatfelvétel, online termékrendelés, statisztikai kimutatások készítése, hírlevél küldése valamint marketing célok elérése érdekében rögzíti.
www.izakincsesboltja.com csak azokat az adatokat dolgozza fel, melyek fenti célok eléréséhez szükségesek, és amelyeket a vásárló önkéntesen ad meg a regisztráció során.
Ezek az alábbi személyes adatok: megszólítás, név, lakcím, e-mail cím, születési dátum, jelszó, fizetéssel kapcsolatos adatok és telefonszám.
www.izakincsesboltja.com garantálja, hogy a vásárló hozzájárulása nélkül ezen a weboldalon kívül nem gyűjt személyes jellegű adatokat.
Jelen adatvédelmi nyilatkozat keretében azwww.izakincsesboltja.com arról szeretné Önt tájékoztatni, hogyan és milyen célokra használják fel az Ön személyes adatait és hogyan garantálják az Ön adatainak védelmét:
Az www.izakincsesboltja.com személyes adatokat a mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályok megtartásával kezeli,  különös tekintettel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, a az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény, valamint a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzata, és különösen annak a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletének és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény hatályos szabályaira.
Adatainak a webüzletben történő felvételének és feldolgozásának célja az www.izakincsesboltja.com nál leadott rendelései lebonyolítása.
Ez az adatfeldolgozás azért fontos, hogy az www.izakincsesboltja.com  a webáruházon keresztül létrejövő szerződésekből eredő, vevőkkel szembeni kötelességeinek eleget tudjon tenni, a vásárlók online vásárlását fel tudja dolgozni, a vásárlók kérdéseire válaszolni tudjon, műszaki problémák esetén segítséget nyújthasson vagy felvehesse a kapcsolatot a vásárlóval.

Alkalmazandó jog :

Amennyiben jelen ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelen lenne, az a továbbiakban nem alkalmazható és az érvénytelen rendelkezés helyett a törvényi előírások az irányadóak és az ÁSZF visszamaradó rendelkezései továbbra is teljes hatállyal bírnak.

Az www.izakincsesboltja.com és a vásárlók közötti jogviszonyra a magyar jog irányadó.
A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a további hatályos magyar jogszabályok rendelkezései megfelelően irányadók.
A Szolgáltatással kapcsolatos fogyasztói panasszal a vásárló az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, az elektronikus hirdetésekkel kapcsolatosan a hírközlési hatóság eljárását kezdeményezheti.

Kapcsolat az wwwizakincsesboltja :

Amennyiben kérdése merül fel webáruházunkkal, az azon keresztül igénybe vehető szolgáltatásokkal kapcsolatosan, hívja telefonszámunkat a +36306264482(H-P: 8-18) számon vagy írjon e-mailt az alábbi címre izakincsesboltja@gmail.com

 

A vásárlástól való elállás joga :

A fogyasztó és a vállalkozás  közötti  szerződések részletes szabályairól szóló, 45/2014. (II. 26.)  kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.

  • a) a jelen ÁSZF mellékletét képező nyilatkozat-minta felhasználásával; vagy
  • b) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja.

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló nyilatkozatát az elállásra nyitva álló határidő lejárta előtt elküldi.
Fenti elállási határidőre vonatkozó rendelkezések nem érintik a vásárló azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és az áru átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.
A határidőn belül gyakorolt elállás a felek közti szerződés megszűnését eredményezi, mely alapján az átvett terméket és a megfizetett vételárat vissza kell szolgáltatni a másik félnek.
Ha a vásárló eláll a szerződéstől, köteles a terméket eredeti, sértetlen állapotban a számlával együtt haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni az alábbi címre.

  • Ezo-Iza Kft
  • 5100 Jászberény, Tompa Mihály utca 6

A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a vásárló a terméket a határidő lejárta előtt elküldi illetve leadja.
Az www. izakincssesboltja.com kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) eredeti csomagolásában visszaadott termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat visszafizetni.
Amennyiben a termék a szokásos használat nyomait mutatja, úgy az lsafety.hu fenntartja magának a jogot arra, hogy az értékcsökkenés miatt egy arányos összeget visszatartson és a vételárat csak részben térítse vissza.
A vásárló csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
Amennyiben a 14 napon belüli elállás jogán visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az www.izakincsesboltja.com a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított harminc napon belül visszautalja a vásárló részére az előzetesen megadott számlaszámra.
Az www.izakincsesboltja.com mindaddig visszatarthatja a vásárlónak az elállás folytán visszajáró összeget, amíg a vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
Visszaküldés esetén az árut bármely postahivatalban, vagy MPL csomagpontban, esetleg más szállítócéget megbízva fel lehet adni egy visszaküldő matricával ellátva (mely tartalmazza a címet, a feladó nevét).
A visszaküldendő dobozba kérjük, minden esetben mellékelje a kitöltött visszáru nyilatkozatot!
Amennyiben elállási jogának gyakorolásával kapcsolatos kérdése merül fel, hívja az alábbi telefonszámot: +306264482 /P: 8-18/.
Kérjük, hogy a visszaküldéskor lehetőség szerint az eredeti csomagolást használja és mellékelje a kitöltött visszáru lapot is.
Későbbi térítési igények elkerülése érdekében, óvatosan ellenőrizze az árut és ne okozzon benne kárt
A visszaküldő lapokat a vásárlás során a dobozban mellékelve találja.
A termékek visszaküldésének költségei minden esetben a vásárlót terhelik.
Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

REKLAMÁCIÓ KEZELÉS
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fogyasztóvédelmi tájékoztatója az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról itt érhető el. NFH

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
GPS koordináták: X 19,071 Y 47,496
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677
E-mail: nfh@nfh.hu


Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja.
4. A készleten lévő termékek szállítási határideje az ellenérték beérkezése után 48 óra.

A termék lényeges tulajdonságai

A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain.

Árak

Személyes átvétel esetén a Webshop-ban talált bruttó árak érvényesek. Szállítás esetén a GLS szállítási árak érvényesek.

Kiszállítás, személyes átvétel

1. A szállítási határidők a visszaigazoló e-mail-ben találhatók.
2. A termékek kiszállítását a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.
3. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.
4. A terméket mindenesetben a GLS Futárszolgálat szállítja, a megrendelő részére közvetített szolgátlatást nyújtunk.

Cégnév: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai  Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

Telefonszám: +36-29-88-66-70

Lehetséges fizetési módok

1. Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg (utánvétel)
2. Banki átutalás (előre utalás)

Elállási jog

A webáruháznak a vásárló számára az elállási joga gyakorlásához nyilatkozatmintát kell közzétenni, amelyet a vásárló adatait kitöltve visszaküldhet.

A vásárló nem köteles a mintadokumentumot felhasználni. Más formát is választhat. A lényeg, hogy a beküldött nyilatkozatból kiderüljenek a vásárló (a webáruház kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges) adatai, a vásárlás időpontja és a termék beazonosítható legyen.

A Kormányrendelet 2. számú melléklete egy minta nyilatkozatot tartalmaz.

Elállási nyilatkozatminta

“2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez
Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett:1
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:2
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:3

A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

1 Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének, és – ha van – telefonszámának, telefax-számának és elektronikus levelezési címének megjelölése.

2 Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése

3 A megfelelő jelölendő”

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

3. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a …6 hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő….7, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a ….8 vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

[Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, az alábbi 3. pont beillesztése is szükséges a tájékoztatóba:]

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés/910 alapján a …11 jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?12

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

1. Személyes bejelentés
A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgálta
tónál (5100 Jászberény Tompa Mihály utca 6.). Ekkor az Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:
– a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját, – a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
– a kifogás rendezésének módját.
Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti.
A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.

2. Írásban történő bejelentés
A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (5100 JászberényTompa Mihály utca 6 küldött levélben, vagy elektronikus levélben (info@izakincsesboltja.com).
Ekkor a levélnek tartalmaznia kell: – a vásárló nevét, címét,
– a termék megnevezését, vételárát,
– a vásárlás időpontját,
– a hiba bejelentésének időpontját,
– a hiba leírását,
– a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

Panasz bejelentés izakincsesboltja@gmail.com

5100 Jászberény, Tompa mihály utca 6

+36306264482

https://www.mnb.hu/felugyelet/engedelyezes-es-intezmenyfelugyeles/fogyasztovedelmi-kapcsolattartoknak-szolo-informaciok/online-vitarendezesi-platform